Skip to content

Lead UX/UI Designer

RemoteNederland, Utrecht, UtrechtDevelopment team

Functieomschrijving

Wil jij onderdeel worden van een snelgroeiende Nederlandse scale-up in de sharing economy? Wil je werken met een internationaal team van gepassioneerde mensen met een passie voor reizen? Sluit je dan aan bij ons groeiende team! Maak deel uit van het toonaangevende camperdeelplatform in Europa, en heb een positieve impact op hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen.

Wij zijn op zoek naar een fulltime UX/UI Designer met minimaal 4 jaar relevante ervaring om ons snel groeiende team te versterken. Als de lead designer van ons bedrijf ben je verantwoordelijk voor de user experience van ons camper sharing platform. Je hebt een leidende stem in hoe ons platform aanvoelt en werkt, zodat we onze gebruikers in heel Europa kunnen blijven verblijden, en ze de vrijheid van het reizen met een camper kunnen laten ervaren.

Zou kan jouw dag eruit zien

Tijdens de ochtend standup om 09:16, beantwoord je één of twee vragen van de engineers die tijdens de ontwikkeling van een nieuwe feature naar voren zijn gekomen. Om 10:00 zit je met de product owner om tafel om te bespreken hoe we de gebruiksvriendelijkheid van onze zoekpagina kunnen verbeteren. Er zijn een aantal leuke ideeën voor flexibel zoeken die verder uitgewerkt moeten worden. Na de lunch (en een korte wandeling langs de grachten van Utrecht), heb je een meeting met ons marketing team om te bespreken hoe we een campagne kunnen integreren in onze homepage. De middag besteed je aan het opleveren van de ontwerpen en het bijwerken van het ontwerpsysteem. Morgen hebben we een gebruikersonderzoek sessie met het product team, iets om naar uit te kijken.


In het kort, je werk houdt in

 • Het leveren van delightful en consistent UI design, rekening houdend met alle onderdelen van ons platform (traveler en owner side), en natuurlijk onze native mobile app.
 • Het bieden van overzicht in onze gebruikerservaring over alle touchpoints, door het in kaart brengen van customer journeys en/of service blueprints.
 • Onderhouden en uitbreiden van ons design systeem, rekening houdend met onze merkwaarden.
 • Uitvoeren van gebruikers- en bruikbaarheidsonderzoek, en gebruik maken van tools als Hotjar om onze gebruikers te begrijpen.
 • Nauw samenwerken met onze product owners en developers, maar ook met de marketing, content en growth hacking teams.

Ontmoet alvast een aantal van je toekomstige collega's


Team

Je zal deel uitmaken van het productteam, dat snel uitbreidt. Op dit moment werken we met freelance designers. Het product team is nauw verbonden met ons in-house development team (± 10 developers). Je werkt voornamelijk samen met onze Head of Product en Product Owner, maar ook met je collega's van marketing, data, growth hacking, content en lokale landenteams. Onze organisatie groeit net zo hard als ons platform, en we verwachten dat je een actieve rol speelt in deze groei.

Vereisten

Je zult het geweldig doen in deze rol als je

 • Voelt en optreedt als hoofdverantwoordelijke voor de algehele gebruikerstevredenheid van ons platform, en verbeteringen voorstelt waarvan jij denkt dat ze impactvol zullen zijn.
 • Een natuurlijk gevoel hebt voor branding, omdat we geloven dat onze UI een kern raakpunt van het merk is.
 • Geniet van het nauw samenwerken met veel verschillende mensen: producteigenaren, marketeers, growth hackers, ontwikkelaars en andere zakelijke stakeholders.
 • Niet alleen mooie ontwerpen maken, maar ze ook mondeling en in prototypes en kant-en-klare handovers kunnen overbrengen.
 • Het begrijpen van de flexibele en veeleisende aard van een snel groeiende scale-up.
 • Een geweldige probleemoplosser zijn, maar ook een geweldige probleemidentificator, gebaseerd op je scherpe analytische vaardigheden en gevoel voor goede gebruikerservaring.Wat we jou bieden

Dit is je kans om deel uit te maken van Europa's snelst groeiende camper sharing bedrijf! Wij bieden een avontuurlijke job in een jong, snelgroeiend, dynamisch en internationaal scale-up.

 • Vrijheid! Dat is waar wij voor staan. Vrijheid om je eigen ideeën te ontwikkelen, vrijheid om initiatief te tonen, verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te ontwikkelen.
 • Een verantwoordelijke rol in een ambitieus team, in de voorhoede van onze snelle groei.
 • Remote werken met top-notch tooling en onze website met in-house ontwikkeling.
 • Een paar kampeer-werktrips met het team per jaar.
 • Een jong en internationaal team.
 • Ga zelf op reis met onze eigen Boonybus (Volkswagen T3 Camper).
 • Wij tellen geen vakantiedagen. Wij geloven in verantwoordelijkheid voor je werk, je privéleven en een gezonde combinatie van beide. Wij adviseren om minimaal 25 dagen op te nemen. Maar je bent vrij om je werk en vrije tijd in te delen zoals het jou uitkomt.
 • Volop gelegenheid voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

of