Skip to Content

Senior Data Analist

RemoteNederland, Utrecht, UtrechtData Science Team

Functieomschrijving

Wil jij onderdeel worden van een snelgroeiende Nederlandse scale-up in de sharing economy? Wil je werken met een internationaal team van gepassioneerde mensen met een passie voor reizen? Sluit je dan aan bij ons groeiende team! Maak deel uit van hét toonaangevende camper sharing platform in Europa, en heb een positieve impact op hoe mensen hun vrije tijd doorbrengen.


Wij zijn op zoek naar een Senior Data Analist met ten minste vijf jaar werkervaring in een experimentele omgeving met een hoog tempo, zoals de onze. Jouw expertise om kristalheldere inzichten af te leiden uit grote en complexe data zal ons in staat stellen een diep inzicht te krijgen in onze business die de basis zal vormen voor al onze zakelijke beslissingen. Met jouw ervaring in het opzetten van self-service dataculturen zul je in staat zijn om het hele bedrijf te inspireren en te trainen om data-gedreven acties te ondernemen en ons te helpen groeien naar nieuwe hoogten.

Zou kan jouw dag eruit zien

Het jaar loopt ten einde en het management werkt hard aan een budgetplan voor volgend jaar. Hun jarenlange ervaring heeft hen kennis gebracht over de markt, de beschikbaarheid van campers gedurende het jaar en het gebruikersgedrag op het platform. Ze hebben echter jouw vaardigheden nodig om een accuraat voorspellend model te maken.

Je begint je dag met een meeting met het management en operations en verzamelt alle input die je van hen nodig hebt. Daarna is het jouw beurt! Je hebt toegang tot alle data en hebt de vrijheid om ermee te doen wat jij denkt dat het beste is. Je werkt samen met onze Data Scientist en overlegt met alle afdelingen om veldkennis op te doen. Je beslist welke statistische modellen je toepast en hoe en wanneer je je bevindingen terug presenteert aan het management.


Ontmoet alvast een aantal van je toekomstige collega's

Team

Je komt precies op het juiste moment bij ons, want we zijn net klaar om data bij Goboony naar het volgende niveau te brengen! Tegen het einde van het jaar zal het data team bestaan uit een Data Scientist (die er al is), een Data Engineer, een Machine Learning Expert en natuurlijk jou. Daarnaast zorg jij ervoor dat data zich tot ver buiten het datateam verspreidt! Je inspireert, traint en begeleidt dataliefhebbers op elke afdeling om in hun data te duiken en hun eigen analyses te doen. Je hebt altijd volledige toegang tot alle bestaande data, maar voor het opzetten van nieuwe databronnen en het implementeren van experimenten werk je nauw samen met development.

Vereisten

Wat vind je leuk om te doen & wat heb je al gedaan

 • Je stimuleert graag een data-gedreven bedrijfscultuur en hebt ervaring met het opzetten van tools en het trainen van collega's voor een self-service data-omgeving.
 • Je hebt ervaring met het nauw samenwerken met de leiding om analysebehoeften te begrijpen en te prioriteren.
 • Je presenteert glasheldere inzichten en overtuigende verhalen om aan te zetten tot actie. Je maakt jezelf verstaanbaar voor mensen op alle niveaus.
 • Je bent in staat om key metrics te identificeren en de observeerbaarheid voor Goboony's producten te ontwikkelen.
 • Je bent van nature nieuwsgierig en houdt ervan om proactief in onze jarenlange data te duiken om tot inzichten te komen waar niemand nog aan dacht.
 • Je weet welke data we nodig hebben. Je bent de drijvende kracht achter het verzamelen van nieuwe data, verfijnt onze bestaande databronnen en bent op de hoogte van de beste datamodelleringspraktijken om ongestructureerde data klaar te maken voor analyses en rapportage.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbare werkervaring in een analytics rol, waarvan minimaal één jaar in een leidinggevende positie.
 • Je hebt expert kennis van SQL (PostgreSQL) en goede kennis van Python.
 • Je bent uitstekend in datavisualisatie en vindt het leuk om rapporten te ontwikkelen en te onderhouden. We gebruiken Tableau maar staan altijd open om over te stappen op betere tools als jij ons daarvan overtuigt.
 • Je spreekt vloeiend Engels, zowel in woord als geschrift (Nederlands is een pluspunt).Wat we jou bieden

Dit is je kans om deel uit te maken van Europa's snelst groeiende camper sharing bedrijf! Wij bieden een avontuurlijke job in een jong, snelgroeiend, dynamisch en internationaal scale-up.

 • Vrijheid! Dat is waar wij voor staan. Vrijheid om je eigen ideeën te ontwikkelen, vrijheid om initiatief te tonen, verantwoordelijkheid te nemen en jezelf te ontwikkelen.
 • Een verantwoordelijke rol in een ambitieus team, in de voorhoede van onze snelle groei.
 • Remote werken met top-notch tooling en onze website met in-house ontwikkeling.
 • Een paar kampeer-werktrips met het team per jaar.
 • Een jong en internationaal team.
 • Ga zelf op reis met onze eigen Boonybus (Volkswagen T3 Camper).
 • Wij tellen geen vakantiedagen. Wij geloven in verantwoordelijkheid voor je werk, je privéleven en een gezonde combinatie van beide. Wij adviseren om minimaal 25 dagen op te nemen. Maar je bent vrij om je werk en vrije tijd in te delen zoals het jou uitkomt.
 • Volop gelegenheid voor persoonlijke groei en ontwikkeling.

of